VVSarbejde hvad må man selv

Hvad må man selv lave, som ikke kræver en autoriseret VVS virksomhed eller behøver at få en VVS montør ud og lave VVS arbejde hos dig.

I følge sikkerhedsstyrelsen som er den øverste myndighed herhjemme i Danmark, der bestemmer hvilke installationer du må som privatperson udføre i eget hjem – eller hos andre for den sags skyld.

Du må udskifte bruserbatteri, håndvask, batteri – skifte dit toilet og selvfølgelig også reparere dette. Du må selvfølgelig også skifte en radiator eller ordne gulvvarmen så længe det er vand. Hvis dit gulvvarme er elektrisk, som nogle har det, så skal du selvfølgelig bruge en autoriseret VVS montør. Nej du skal da bruge en elektriker til dit strøm, det kan en VVS montør slet ikke finde ud af.

Du må gerne skifte vandhanen

Du må også skifte en vandhane i køkkenet, men hvis der ikke findes en ballofix fra vandet ind i huset så skal der en autoriseret VVS’er til at lave det for dig. De har typisk også en del mere udstyr og værktøj end du nok lige selv har, og hvis der er behov for at fryse røret så har de også teknikken til dette.

Som udgangspunkt kan du selv lave rigtigt meget vvsarbejde i dit eget hjem, men der er alligevel en del opgaver som mange ville synes at du nok har bedst ved at hyre en autoriseret VVS virksomhed. Det koster selvfølgelig lidt at få skiftet et toilet, men til gengæld hvis du bor på 4. sal – kan du få VVS montøren til at bære det ned og afskaffe det for dig. Ja for hvad skulle du kunne bruge et toilet som ikke er tilsluttet til, med mindre du har en dejlig tagterrasse hvor man måske kunne proppe jord i toilettet og bruge det som blomsterkumme. Haha, det kunne da være skægt og en sjov lille finurlighed.

Som VVS-montør har du mange forskellige opgaver. Her er nogle af de mest almindelige:

  1. Installation af VVS-anlæg: Du kan installere og vedligeholde rør, vand- og varmeanlæg i både private hjem og erhvervsejendomme. Dette kan omfatte installation af vandhaner, brusere, toiletter, vaskemaskiner, gaskedler, varmepumper osv.
  2. Reparation og vedligeholdelse: Du kan udføre reparationer og vedligeholdelse af eksisterende VVS-anlæg, såsom at reparere lækager, udskifte defekte rør, rense afløb osv.
  3. Energioptimering: Du kan hjælpe med at optimere energiforbruget i boliger og virksomheder ved at installere energieffektive VVS-installationer som f.eks. solvarme, varmepumper, termostater osv.
  4. Varmeanlæg: Du kan arbejde med forskellige typer af varmesystemer som radiatorer, gulvvarme, fjernvarme osv.
  5. Blikkenslagerarbejde: Du kan udføre blikkenslagerarbejde såsom at installere og reparere tagrender, nedløbsrør, skorstene osv.

Det er vigtigt at bemærke, at der kan være regionale forskelle i, hvad en VVS-montør har tilladelse til at udføre. Det er altid bedst at tjekke lokale regler og krav før du udfører specifikke opgaver.

Dette website benytter cookies..