Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget for VVS arbejde er en skattefordel, som giver dig mulighed for at trække en del af udgifterne til håndværksarbejde fra i skat. Det gælder også for VVSarbejde.

Ifølge SKAT kan du få fradrag for arbejdslønnen inklusiv moms, men ikke for materialer. Fradraget gælder kun for vvsarbejde, der er udført senest 31. marts 2022 og betalt senest 31. maj 2022.

Håndværkerfradrag

For at få fradrag for VVS arbejde skal arbejdet være udført af en autoriseret VVS installatør. Du skal også kunne dokumentere arbejdet med en faktura, der er betalt digitalt.

Her er nogle eksempler på VVS arbejde, som du kan få fradrag for:

  • Installation eller reparation af vand- og varmeinstallationer
  • Installation eller reparation af kloakinstallationer
  • Installation eller reparation af gasinstallationer
  • Installation eller reparation af ventilationsinstallationer

Du kan ikke få fradrag for VVS-arbejde, der udføres af personer, der har fast bopæl i den helårsbolig, hvor arbejdet udføres. For at få fradraget skal du indtaste de relevante oplysninger i din årsopgørelse. Fradraget vil automatisk blive fratrukket din skat.

Her er en guide til, hvordan du får fradrag for VVS-arbejde:

  1. Sørg for, at arbejdet udføres af en autoriseret VVS-installatør.
  2. Bed om en faktura, der er betalt digitalt.
  3. Gem fakturaen i 3 år.
  4. Indtast de relevante oplysninger i din årsopgørelse.

Håndværkerfradraget blev afskaffet pr. 1. april 2022, så du kan ikke længere få fradrag for bla. vvs arbejde udført efter denne dato, og skal i stedet benytte dig af servicefradraget.

Ud med håndværkerfradrag, ind med Servicefradrag

Servicefradraget er en skattefordel, som giver dig mulighed for at trække en del af udgifterne til serviceydelser fra i skat. Her kan du få fradrag for udvalgte serviceydelser, som fx rengøring, børnepasning, vvs arbejde og havearbejde, der er udført i hjemmet eller fritidsboligen. Fradraget gælder kun for arbejdslønnen inklusiv moms, men ikke for materialer.

Du kan få fradrag for op til 6.600 kr. pr. person (ref. satser SKAT.dk 2023).
Hvis du vil have mere information om servicefradraget, kan du besøge skattestyrelsens hjemmeside hvor der er meget mere information omkring vvsarbejdets servicefradrag (læs: tidligere håndværkerfradrag).

Dette website benytter cookies..